Pvc stavbno pohištvo

Pri kupovanju novih plastičnih oken in vrat, je posebej pomembno, da najdemo v prvi vrsti kvaliteto in zanesljivost, ne samo nizko ceno. Nizka cena lahko pomeni, da imajo okna in vrata slabše profile, manjše število komor, brez plina med stekli, slabšo zasteklitev, ipd. Na daljši rok lahko nizka cena, pomeni tudi dražji nakup pvc oken in vrat.

Ko se odločite za izvajalca menjave pvc oken, je potrebno pripraviti teren za samo menjavo. Če ste v stanovanju, recimo pritličje večjih težav ne bi smelo biti. Dotrajana okna lahko sami odstranite, čeprav s tem ne boste prihranili, saj je to ponavadi všteto v samo ceno zamenjave oken. Je pa dobro, da se izbere tudi možnost deponije oz reciklaže starih oken, ker vas vsakršno pospravljanje in odvažanje na deponijo stane.

Najpomembnejši element je, ki ga je potrebno upoštevati pri izbiri oken in vrat, je, kako bodo nova pvc okna vplivala na energijske vrednosti hiše oz stanovanja. Upoštevati je potrebno vrsto materiala in območje, v katerem živite. Na primer, stopnjo vlažnosti in temperature, podnebja, ki se spreminja, ipd. Pri lesenih oknih je zelo pomembna energetska učinkovitost in izolativnost. Dobro izolacijo je mogoče izboljšati z vključitvijo plina argona med stekla, z uporabo dvojne plošče za okna, ali celo trojne zasteklitve in z uporabo dvojne glazure na oknih in steklih. To pomaga zmanjšati količino toplote, ki prehaja skozi okno.

Zanesljivo nameščanje novih oken in vrat lahko zmanjša količino energentov, potrebnih za ogrevanje vašega doma, zato izbirajte le izkušene mojstre.

Odločitev za plastična okna in vrata lahko zmanjšajo vpliv vašega stanovanja na zunanje okolje in zmanjšuje količino potrebne energije, potrebno za gretje in hlajenje vašega doma.

Menjavanje in vrat z inovativnimi možnostmi lahko pomaga občutno zniževati vaše stroške za ogrevanje. Nekvalitetna okna so eden od največjih virov toplotnih izgub, zaradi nizke izolacijske sposobnosti in visoke stopnje uhajanja. Z namestitvijo energetsko učinkovitih oken lahko prihranite od 30 do 50 odstotkov energije, porabljene za ogrevanje in hlajenje v domovih.

<< Domov