Pozor: zimske in letne pnevmatike po nizkih cenah

Ugodne in kvalitetne avtomobilske gume

Montaža zimskih in letnih pnevmatik po najnižjih cenah

Vaš avtomobil optimalno deluje takrat, kadar ima primerne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za optimalno varnost v prometu pa je letne pnevmatike priporočljivo zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike zagotavljajo najboljšo varnost v prometu in bolj stabilno obnašanje avtomobila na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike potrebno namestiti na vsa štiri kolesa. Kot ustrezna zimska oprema štejejo tudi letne pnevmatike in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer pravilno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo popolnoma varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile kvalitetne zimske pnevmatike, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo najboljši prijem na cesti ne glede na stanje.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avtomobilske gume morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, da jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite popolno varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni kar visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo v zimskih razmerah voziti letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za zimsko opremo se šteje tudi letne gume na vseh štirih kolesih in ustrezne snežne verige, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri avtomobilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod sedem stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjavanje zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših pnevmatik, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi dobro centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval najboljšo menjavo.

Zakaj kupiti kakovostne zimske gume ali letne gume?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na vremenske razmere,
• ker kakovost jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker dobre zimske ali letne gume zagotavljajo absolutno udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih pnevmatik si boste zagotovili nizke cene in kakovostne blagovne znamke gum z dolgoletno tradicijo. Zaradi izboljšane tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj zanesljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma izrabi, zato je pnevmatike potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske gume se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih lastnostih, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za dobre pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov